subota, 13. kolovoza 2016.

POVRTNI UJUŠAK


Dobar mu okus, kao što mu simpatično ime.
S vremena na vrijeme skuham temeljac, pa ga u plastičnim čašama zaledim.
Za ujuške, odličan
500 ml mesnog temeljca, ja sam imala pileći, neka zakuha. Polako mu dodajem povrće. Za ovo jelo nema posebnog pravila. Stvar je slobodnog izbora.
Mrkvicu na kolutice, peršuna lista i korijena, celera, cijelu glavicu luka i 2 polovice paprike, koje kasnije izvadim, graška, kockice krompira, tikvice.
Začinim solju i suhim začinom koji, nije nužno da bude Vegeta. Puno je sličnih začina.
Malo bibera, grančica celera.
Kad povrće omekša, juhicu zgusnem. 1.5 kašiku brašna, na oko 2 l tekućine, fino razrijedim hladnom vodom, promiješam da nema grudica i ukuham u ujušak.

Ostatak kuhane riže, od dan prije, završio je u današnjem ručku.
Ponekad dodam žlicu vrhnja.
Lagano i ukusno. Za mesoljupce, mali odmor od omiljene hrane.
Jedan od zdravih povrtnih obroka.
Ako se odlučite za pripremu, sad je vrijeme, neka vam je u slast!






Nema komentara:

Objavi komentar