subota, 10. rujna 2016.

BAKLAVA - MALI SAVJETI

Poneki savjet za baklavu uvijek dobro dođe. Kako kažu ,,Svi ljudi sve znaju!,,
Za baklavu koristim krupnije mljevene orahe ili dio sameljem sitno, a dio isjeckam.
Tvrdim maslacem pomastim tepsiju, a onda ga stavim na topljenje.
Ne šećerim orahe.
Tirit napravim ranije i zaledim ga.
On ne zamjenjuje dio oraha, ali daje sočnost.
Jufku izrežem prema obliku tepsije, ali sve komadiće složim u baklavu.
Režem ju reckavim nožem.
Mjerim tepsiju.
Razmičem redove dok u njih polijevam maslac.
Neka je to uvijek maslac. Nikad margarin.
Pečem prvih 10 minuta na 200 C. Fino će zarumeniti.
Pokrijem jednom korom u nastavku pečenja. Ne skidam je dok se potpuno ne ispeče.
Zalijevam iz 3 puta.
Pokrijem manjom tepsijom, iza prvog zaljevanja, direktno na baklavu kako se kore ne bi savijale.
Ostavim tako 10 min.
Tek hladnu baklavu pokrijem plastičnom folijom.
Ako se čini da nije dovoljno sočna, skuham još malo agde i dodatno ju zalijem.
Nikad baklavu ne spremam u frižider.
    Ako se odlučite na pripremu, u slast vam bilo!



Nema komentara:

Objavi komentar