subota, 17. rujna 2016.

BUĆNICA

Vrijeme je tikava - buća!
Po ovom receptu se štrudla - pita priprema ovdje, gdje živim.
Prigrlila puno hrvatskih recepata, pa tako i ovaj.
Buća naribana u jednoj zdjeli.
U drugoj 750 gr svježeg sira, 4 jaja, čaša vrhnja, soli. Išlo bi i malo griza, ako je sir neocijeđen.
Razvukla tijesto od kraja do kraja stola.
Ovaj, u mojoj kuhinji dimenzija je 240-90 cm.
Na oba kraja fil. Motala  na široko. Rezala tanjurićem, kako kotačićem, na dužinu tepsija. Pune dvije, najveće, one iz rerne.
Na 200 C, 30 minuta.
Zalila s malo vrelog mlijeka, pa još koju minutu vratila u rernu.
Pokrivene krpom malo omekšale, zamirisale cijeli prostor.
Ako se odlučite za pripremu, nećete se pokajati. U slast vam bilo!




Nema komentara:

Objavi komentar