subota, 17. rujna 2016.

POHANI - POHOVANI PATLIDŽAN

Ostao jedan patlidžan! Šta s njim?
Na daščicu, pa na deblje šnite.
Po svakoj malo soli.
Nakon pola sata, među dlanovima ocijediti.
U oštro brašno uvaljati, pa u jaje.
Peći u maloj posudici, u dubokoj masnoći. Tako će se ulja manje potrošiti.
Par minuta s jedne, par s druge strane.
Svaki pečeni komad malo okapati, pa slagati na upijajući papir, prije nego se prebaci u zdjelu.
Pečene patlidžane posipati sitno sjeckanim bijelim lukom. Ovaj je tuzlanski.
Po svemu peršuna. Ovaj je iz Gorskog Kotara.
Od jednog patlidžana puna zdjela pohanoga.
Par komada na šnitu kruha. Meni super večera.
Ako se odlučite za pripremu, nek vam je u slast.





Nema komentara:

Objavi komentar