utorak, 13. rujna 2016.

PITA LEZA

Donio prijatelj tikava.
Šta s njima?
Jutros pita leza. Odlična je za doručak, za ponijeti u kutijici na posao, za one zalogajčiće, kradom, prije ručka, kad se samo usput pojede po koja kocka.
Priprema lagana, prelagana!
Naribana zelena tikva.
U drugoj zdjeli ulupano koje jaje. Na oko kilogram tikve, ja stavim 3. Svježeg sira, koliko ima, ja stavila frtalj kilograma, čašu vrhnja, 2 čaše kukuruznog brašna, ali može i palenta, čašu bijeloga, prašak za pecivo.
Nalijevam mlijeka i vode, pola-pola, do jedne  rijetke smjese, kao za palačinke.
E, da! Za to vrijeme se zagrijava rerna na 200 C, a u njoj malo jače pouljena najveća tepsija.
Tikvu u smjesu, promiješati, pa izliti na vrelo ulje. Zacvrčaće po rubovima. Fino ja sve poravnam i vratim na pečenje.
Nakon 20 tak minuta je rumena, mekana i fina. Na ubod vilicom se čini nepečena, ali to je samo varka.
Za ovu pitu planiram sve mliječne proizvode koji se ,,moraju brzo potrošiti,, . Odličan način da se od tih namirnica dobije dobar obrok.
Vrijeme je za pite leze, pa ako se odlučite za pripremu, u slast vam bilo!


Nema komentara:

Objavi komentar