petak, 21. listopada 2016.

BEZE KORE


Kod Azema puslice! 
Kupim jednu. Na malom bijelom kartonskom tanjuriću, na dlanu, nježno kao nešto najlomljivije. Poslije škole, poslastica.
Slatka, sjajna i vrlo lijepa.
Ove beze kore, vrlo slične puslicama iz djetinjstva. Prodaju ih sve slastičarnice zagrebačke.
Kolači s njima, posebno fini, a lako se prave.
Zato sam se i odlučila za pečenje, kad mi nakon pripreme domaće tjestenine, ostade 10 bjelanjaka!
Dakle, bjelanjke sam stavila u veliku šolju za čaj. Pripremih istu količinu kristal šećera. Dugo sam miksala, do fine čvrstoće, pa polako počela dodavati šećer.
Iscijedila 1 limun, pa kap po kap, dodala njegov procijeđen sok.
Rernu sam ugrijala na 140 C.
Na papiru za pečenje sam označila dimnezije budućih kora. 39x30. Zabilježila sam olovkom strelice na svakih 13 cm duže stranice  pravokutnika.
Kad sam namazala bjelanca, na ove oznake sam kroz smjesu provukla trake od papira. To će biti granice  duguljastih beze kora.
Pekla sam ih bez tepsije, na rešetki, bez otvaranja pećnice sat i 40 minuta.
Pečene kore sam ohladila i odvojila papir.
Biti će baza za finu tortu.
U slast i Vama bilo!




Nema komentara:

Objavi komentar