nedjelja, 23. listopada 2016.

PURETINA S RIŽOM

Još je mrak u 6 ujutro.
Sinoć začinjen pureći zabatak, već u šerpi, najprije na plin...pa spremanje..
Biće dobar, danas za ručak, kad se svi okupimo.
Malo sam ga namazala senfom i solju, pa polila s vrlo malo ulja. Zacvrčao i dobio koricu prije no što sam smanjila vatru.
Malo luka prodinstala na vodi. Ne treba masnoće, kad se meso peče. Čim je omekšao, na njega dodala šolju riže. Začinila solju, biberom i s malo suhog začina. Prodinstanu podlila sa 2 iste šolje vode. Smanjila. Upola poklopila.
Ljetos pripremljeni mali sataraši, u plastičnim čašama - spas! Jedan na rižu.
Čim se sjedinilo, dodala i isprani grah iz jedne male konzerve.
Promiješala! Isključila rižu! Isključila meso! 8 je sati!
Spremna za odlazak!
U slast i Vama bio današnji ručak!


Nema komentara:

Objavi komentar