petak, 25. studenoga 2016.

HOŠAF - KOMPOT



Dobro Vam jutro, zaljubljenici u kulinarstvo! Poranili? Kaficu popili? Isplanirali današnji ručak?
Jeste li za hošaf?
Oprala sam suhe šljive u nekoliko toplih voda. Kratko sam ih namočila.  Stavila ih kuhati u hladnu, pa dodala šećera i malo mljevenih klinčića.
Pratim da se ne prekuhaju.
Hosaf, topao ili hladan, prefin!
A priče nema?
Pa, ustvari imam puno priča vezanih za ovo. Prva slika koja mi se uvijek vrati, ova je...
Zimsko veče, snijeg pada, u kući pucketa vatrica, na stolu suhe šljive i jezgre oraha. Pričamo i onako spontano, čistimo šljivu po šljivu, U svaku stavimo po polovicu oraha, fino zatvorimo i pojedemo.
Prirodni okusi kojima ne treba nikakav dodatak, a koji se pamte, evo, četrdesetak godina!
Ako se odlučite za pripremu, u slast Vam bilo!



Nema komentara:

Objavi komentar