četvrtak, 24. studenoga 2016.

HRANA ZA POSAO

Oduševila me Canada. Moj muž to zaključio i iz aviona, gledajući pravilno parcelirano zemljište. Odavalo je to prvi dojam na dobro uređenu državu.
Potvrdili nam ovaj zaključak svi trenutci provedeni na ovom divnom putovanju.
Red, rad i disciplina.
E, sad! Ja primijetih puno toga vezanog za hranu. Laka željeznica. Ljudi idu na posao. Svako u jednoj ruci ima torbicu sa hranom. Standard puno viši od našeg, a mi to svi ne radimo.
Uglavnom, na ovo sam pojačano obratila pažnju po povratku kući. Godinama moj muž nosi ručak na posao. Šta godinama? 22 godine, svaki četvrti dan, kad radi dnevnu smjenu. Dan ranije skuham ono što je prikladno za ponijeti.
Spremam ja. U našoj sam kući ja kuharica. Nije mi teško. Muž pomaže nabavom, čišćenjem, sjeckanjem.  Nosi i sin, a to mi posebno drago jer mogu utjecati na izbor hrane koju tokom dana jede.
Kupiti u pekarici ili ponijeti dio hrane spremljene za obitelj ?
Današnji ručak za cijeli dan na poslu, u tri kutijice.
U prvoj žitarice, heljda i ječam, začinjeni medom, ćurekotom, lanom, chia sjemenkama, cimetom i bananom.
U drugoj, kuhana mrkva, krompir i kelj, začinjeni maslinovim uljem i solju. Bijelog luka, za posao nema.
U trećoj, na tavi prženi komadići piletine sa jednom manjom glavicom luka, posoljeni i pobibereni.
Ponekad je tu i kakva čokoladica, ali je danas nisam imala.
Ako nosite ručkove na posao, neka Vam je u slast!




2 komentara: