Kad je grah tema!
Zaista je najčešće jelo koje se kuha nedjeljom popodne, da bude ručak za prva dva radna dana.
Ovo je mladi grah. Zaledila sam ga ovo ljeto. Bila za njega jako dobra godina, pa su ga tržnice bile pune.
U malo vode sam dinstala komade domaće junetine s lukom. Pusti dovoljno masnoce samo meso, pa drugu ne dodajem.
Malo mrkve, rog paprike na kockice, pa kad sve omekša, dodam grah.
Klasičnu zapršku odavno izbacila, pa malo brašna, možda 1 kašiku, pomiješam s vodom, malo sos paradajza i začinske paprike, i samo umiješam u grah.
Krčka još kratko.
Pospem peršunom i to je to.
Ne znam kako vama, ali meni ova jela uvijek finija sutradan. Okusi se prožmu! Ma, milina!
Domaća turšija gotova.
Uz grah, dušu dala!
U slast Vam bilo!
Nema komentara:
Objavi komentar