nedjelja, 20. studenoga 2016.

PROKULICE S MLJEVENOM PURETINOM

Dobro jutro!
Još jedno, u nizu jela s minimalnom količinom masnoće i s osnovnim začinima.
PROKULICE S MLJEVENOM PURETINOM
Pri izboru prokulica, naročitu pažnju valja obratiti na vanjske listove. Ako su počeli žutiti, prokulice-kelj pupčar, biti će gorke.
Kratko sam ih prokuhala i ocijedila.
Na 1 kašiku masnoće prodinstala sam malu glavicicu luka, pa dodala mljevenu puretinu i mrkvu na kockice. Malo soli i bibera.
Dinstalo se dok ne omekša. Dodala sam prokulice i malo podlila.
Nakon 5 min zgusnula najmanjom kašičicom brašna rastvorenom u malo vode.
Protresla posudu i nakon 5 minuta isključila.
Svježeg peršunova lista na daščicu i začiniti ovaj lagani ručak.
Ako se odlučite za pripremu, u slast Vam bilo!


2 komentara: