srijeda, 28. prosinca 2016.

PEČENA TUNA - U TRI JELA

Tuna jadranska!
Rijetke su prilike da je kupim. Zato svaku iskoristim.
Jučer ulovljena, danas dostavljena na kućnu adresu.
Da se pojavljuje često, vjerojatno bi me cijena odbila. Ovako, ponekad, počastimo se!
Fin komad tune, natrljala sam solju i polila maslinovim ulje. Stavila sam ga na posoljene krompire i kolutove mrkve. Uz njih grančica ružmarina.
Pola sata u rerni, na 200 C.
Od polovice mesa, koje je ostalo poslije ručka, napravila sam dvije salate.
U jednu grah iz konzerve, sol, biber i bućino ulje. Po njemu komadi ribe.
U drugu, riba,  kuhani krompir, sol, biber i maslinovo ulje.
Obje bi dobro obogatio i okus luka, ali ga odbiše!
Ako se odlučite za neki od recepata, u slast Vam bilo!



Nema komentara:

Objavi komentar