Oduvijek smo makedonske rog paprike smatrali najfinijim.
Tamnocrvena, mesnata paprika, s početka jeseni, za pripremu ajvara, salata i za pohanje. Ja ih rado pravim i punjene, pečene u rerni.
Dio, onih najdebljih, ispečem i zaledim.
Bez guljenja kože, koja samo sklizne kad se odlede, ove paprike imaju savršen okus zimi.
Obično spremim desetak vrećica, kao zaleđenu zimnicu.
U ovo vrijeme, kad pada snijeg, salata od rog paprika je prava poslastica.
Ogulim ih, izrežem na rezance, dodam bijelog luka i peršunova lista, posolim i polijem domaćim maslinovim uljem.
U frižideru, najprije ruke idu prema zdjelici s ovom salatom. Uz kakvo meso ili jednostavno na sendvič, uz kuhana jaja, namaze....uz sve. Jedina im je mana što se brzo pojedu!
Ako već niste, u jesen zaledite! Nećete se pokajati!
U slast Vam bilo!
Nema komentara:
Objavi komentar