ponedjeljak, 6. veljače 2017.

ČORBA S KLEPAMA

Ovo fino jelo, koje se ponudi toplo, nastavak je priče o klepama, ali i nastavak priče o tome da domaćice iskoriste maksimalno od pripremljenog jela.
Slično jelo pravi se i sa štruklima i zove štruklovom juhom.
Dakle, ovako!
Voda u kojoj se kuhaju klepe, puna je škroba, ali i okusa koje one otpuštaju. Sve one s kraja, malo lošije na izgled upotrijebim za čorbu.
U tavici na  vrlo malo maslaca ili masla, izdinstam pola glavice luka. Kad se zastakli i omekša, pospem pola male kašičice začinske paprike, pa polako umiješam u šerpu s vodom od klepa. Čim zakuha, dodam i njih da se fino skuhaju, na laganoj vatri. Dodatno posolim, pobiberim.
Isključim nakon 10 minuta. Umiješam kašiku kiselog vrhnja.
U zdjelici svježeg peršunova lista...i čorba je gotova!
S poštovanjem prema hrani!
Ako budete spremali klepe, obavezno isprobajte i čorbu. Izvrsna je!
U slast Vam bilo!


Nema komentara:

Objavi komentar