ponedjeljak, 13. ožujka 2017.

BLITVA NA MLIJEKU

Blitva kao špinat!
Ovo jelo sa špinatom, meni je posebnog okusa, ali u nedostatku istog, ja prezadovoljna ručkom.
Rijetki su dani kad kuham samo za sebe, no kad kuham, onda bez svjedoka, biram ono što posebno volim.
Svježa blitva, očišćena od stapki, koje su završile u predobroj čorbi.
Na par minuta sam listove blanširala i odmah ocijedila. Kupovno povrće, pa vodu od obavezno bacim.
Na malo maslaca, 2 čena bijelog luka, fino zamirisala. Na njih kašika brašna, samo brzinom promiješana, pa sve skupa podliveno mlijekom. Treba stalno miješati kako se ne bi stvorile grudice. Dodajem ga do jedne fine kremaste gustoće. Tada dodam blitvu, posolim i lagano kuham 5 minuta.
Kuhačom napravim mjesta za jaja, poklopim i smanjim na najtiše. Čim se bjelance skuha, isključim.
U tanjuru, naribala malo kozjeg sira. Pratim kad je na akciji, pa kupim. Inače je preskup.
Prozori oprani, blistaju! Blistaju i pločice u kapaonici! Za danas dosta!
Na  grill tavi prepečem dvije kriške jučerašnjeg kruha. Kad se jedna strana malo skori, povučem je po maslacu i vratim još na minutu.
Ako se odlučite na pripremu, u slast Vam bilo!
Ja sam uživala u ručku!






3 komentara:

  1. E, znači mogu jaja i unutra? Nisam to probala, ali sličan ručak najviše volim.Evo i dokaza: ;))

    https://mojaslanaislatkakuhinja.blogspot.rs/2017/03/spanac.html

    OdgovoriIzbriši
  2. Mogu jaja unutra i zaista budu odlična. Nema pečenja na ulju..

    OdgovoriIzbriši
  3. Ukusno , njam njam a i zdravo za djecu.

    OdgovoriIzbriši