četvrtak, 8. lipnja 2017.

MUSAKA S PATLIDŽANIMA

Dobro vam jutro!
Predivno jutro u Zagrebu!
Sunca taman koliko treba, kavice još koji gutljaj....Posao započela jako rano, pa koristim pauzu za predstavljanje jučerašnjeg ručka.
Musaka na malo drukčiji način prijala i nama i onima koji su na kratko parkirali svoje automobile pred zgradom, ulazili s pitanjem ,,Šta si kuhala, majko?, zagrlili me, poljubili, brzo pojeli i jurili natrag, poslu..
Velika musaka, u najvećoj tepsiji iz rerne, a sa tako skromnim namirnicama. Imali smo je i za večeru.
Dakle ovako.
Oko 1.5 kg patlidžana, neoguljenih, narezanih na tanke kriške, solila sam i slagala u zdjelu. Odstajali sat vremena.
Muž je već sjeckao lukove i polako ih pržio na malo ulja. Na njih 400 gr mljevene junetine. Otklopljeno, lijepo je zamirisalo. Dodala malo bibera, soli, crvene paprike najmanju žličicu.
Na sve naribala 3 krompira srednje veličine.
Jučer sam bila ,,sam svoj majstor-tapetar,,. Mašina na stolu, materijal...Presvlačila krevet. Mjerila triput, probavala, rezala, šivala...
Začas opet kuhanju.
Isprala patlidžane, pa ih slagala na pouljenu tepsiju. Između svakog reda, malo nadjeva.
Pokrila folijom i pekla 30 minuta na 200 C.
Umutila 5 domaćih jaja, čašu vrhnja, imala zaleđenu čašu domaćeg, spremljenog prije mora da mi ne propadne,čašu mlijeka. Ne solim.
Otklopim, probam vilicom jesu li patlidžani  mekani, pa ih prelijem smjesom od jaja.
Podignem na višu razinu u rerni kako bi bolje porumenili. Pratim kad će se lijepo zažutiti i isključim!
I, to je to!
Ručak gotov, dio namještaja presvučen.
Ako se odlučite za pripremu, u slast Vam bilo!



Nema komentara:

Objavi komentar