Ako nam čokolada potiče hormon sreće, kroz ove kolačiće to će savršeno učiniti.
Tamna smjesa, koja pečenjem stvara hrstavu čokoladnu koricu, lomljivu na svaki dodir. Ispod nje mekana kremasta masa, prefinog okusa.
Priprema je veoma jednostavna.
Važno je pridržavati se recepta.
Uključila sam pećnicu na 180 C.
Papir za pečenje sam izmjerila prema tepsiji veličine 30x20. Neka ga ima dovoljno do vrha širih bočnih stranica. Tada ga u ruci zgužvati i pokvasiti vodom. Ocijediti i položiti u tepsiju.
Ovo je zgodan trik i za modle neobičnog oblika u koje teže obložima.
Jaja sam izvadila iz frižidera par sati prije pripreme.
U manju šerpicu, na nižu temperaturu, stavim 125 gr maslaca i 400 gr čokolade za kuhanje da se otope. Malo ohladim.
Tada u većoj zdjeli izmiksam 4 bjelanca u čvrsti snijeg. Veća zdjela je potrebna jer će cijela smjesa za kolač, završiti u njoj.
Uvijek njih prve miksam, jer metlice iz bjelanaca mogu odmah u žumanjca, a obratno niti slučajno.
Tada izmiksam 4 žumanjca i 150 gr šećera, dok ne pobijele. Dodam 150 gr glatkog brašna i 1 prašak za pecivo.
Polako miksajući ulijem čokoladu i maslac.
Ručno miješajući, sve skupa ulijem u bjelanca. Pažljivo izmiješam.
Smjesa je od čokolade veoma tamna. Izlijem je u tepsiju.
Na dasci grubo usitnim 100 gr čokolade za kuhanje i komadiće poslažem po vrhu kolača. Nježno ih vrhom noža, utisnem u masu.
Pečem 25 min, niti minut duže kako se ne bi presušili.
Brownies ..... čokoladna rapsodija. Reckavim nožem se izreže na kocke i uživa u prefinom okusu.
Ako čokolada potiče hormon sreće, zašto joj to ne dopustiti? U slast Vam bilo!
Nema komentara:
Objavi komentar