Kako ispeći meso u tavici, da dobije finu koricu, ....hrskavu, a da ostane mekano, sočno i ukusno?
Znamo asocijacije za prepečeno meso...,, Okolo reš, a unutra kao...,,
Ovako ga ja pečem.
Šnicle ili krmenadle, debljine oko 1 cm, fino posolim, nauljim i ostavim da se mariniraju par sati. Često i preko noći. Uz meso stavim i koje čeno bijelog luka. Omekšati će i upiti okuse. Uvaljam svaki komad u smjesu oštrog brašna i crvene paprike.
U teflon tavu ulijem oko pola cm ulja.
Najprije pečem na jačoj temperaturi, kako bi se pore zatvorile, a onda smanjim na umjerenu. Ako je uz meso kost, malo produžim vrijeme termičke obrade.
Obložim ploču za pečenje oko tave aluminijskom folijom, zbog prskanja ulja.
Okrenem samo jednom.
Prijao bi ovakav zalogaj i češće, ali kuhanje uvijek ima prednost nad pečenjem. Zato...ponekad..
U slast Vam bilo!
Nema komentara:
Objavi komentar