četvrtak, 5. listopada 2017.

GRDOBINA

Malo znam o pripremi grdobine. Zato sam za recept nazvala moje drage Dalmatinke.
Riba, koja je specijalitet na tanjuru, dosta skupa, treba biti pripremljena na najbolji mogući način.
Par varijanti na koje su me uputile, isprobaću i usporediti.
Kupila sam rep manje grdobine, težak nešto više od pola kg. Prodavač joj odmah oguli kožu.
Glava je vjerojatno završila u nekom brudetu ili juhi.
Ribu sam posolila, polila maslinovim uljem i odložila u frižider.
Na malo maslinova ulja, izdinstala sam glavicu luka.
Krompir i batat , posoljene i izrezane na kolutiće, slagala sam u manju tepsiju, svaki na svoju stranu. Kad sam složila polovicu, rasporedila sam po njima luk, a onda poslagala kolutiće do kraja.
On će dati jednu finu aromu.
Nalila sam dcl vode u istu tavu, malo okrenula da pokupi ostatke ulja i izlila na povrće.
Pekla sam ga 15 min pod folijom.
Tada sam stavila grdobinu, kistom namazala uljem, pa pekla otklopljeno 20 minuta.
Fino bijelo meso, bez kostiju, sočno i vrlo ukusno, prava je delicija.
Jako zadovoljna receptom.
Odlučite li se za pripremu, u slast Vam bilo!





Nema komentara:

Objavi komentar