Riba, koja je specijalitet na tanjuru, dosta skupa, treba biti pripremljena na najbolji mogući način.
Par varijanti na koje su me uputile, isprobaću i usporediti.
Kupila sam rep manje grdobine, težak nešto više od pola kg. Prodavač joj odmah oguli kožu.
Glava je vjerojatno završila u nekom brudetu ili juhi.
Ribu sam posolila, polila maslinovim uljem i odložila u frižider.
Na malo maslinova ulja, izdinstala sam glavicu luka.
Krompir i batat , posoljene i izrezane na kolutiće, slagala sam u manju tepsiju, svaki na svoju stranu. Kad sam složila polovicu, rasporedila sam po njima luk, a onda poslagala kolutiće do kraja.
On će dati jednu finu aromu.
Nalila sam dcl vode u istu tavu, malo okrenula da pokupi ostatke ulja i izlila na povrće.
Pekla sam ga 15 min pod folijom.
Tada sam stavila grdobinu, kistom namazala uljem, pa pekla otklopljeno 20 minuta.
Fino bijelo meso, bez kostiju, sočno i vrlo ukusno, prava je delicija.
Jako zadovoljna receptom.
Odlučite li se za pripremu, u slast Vam bilo!
Nema komentara:
Objavi komentar