ponedjeljak, 9. listopada 2017.

PEČENA TIKVA

Nije sramota pitati!
Tikve na sve strane. Puno vrsta.
Prodaju ih na tržnicama cijele, na kriške, rezane na kocke, pa pakirane u vrećice. Cijena je po kilogramu 10 kn, što je nešto malo manje od 1.5 E.
Ovaj put sam tražila tikvu koja se peče u rerni.
Planirala par tankih šnitica dodati ručku kao zdravi desert.
Prodavačica mi ponudila tikvu, okruglog oblika, zelene kore. Po njenom savjetu, najbolja za pečenje.
Poslušala i nisam se pokajala.
Recepta skoro da nema. Savjet domaćice!  Planirati i ručak koji se peče u rerni, pa se i tikva ispeče o jednom trošku.
Kriške približno iste debljine, na papiru za pečenje, pekla sam na 200 C oko 30 minuta. Pred kraj sam ih kistom premazala maslinovim uljem. Vilicom probodem, pa čim je mekana, vadim van.
Mirisna, slatka kao med...
Odlučite li se za pripremu, neka Vam je u slast!
Nama je bilo!


Nema komentara:

Objavi komentar