Zeljasta dvogodišnja biljka iz porodice krstašica, poznata je i pod nazivom kelj pupčar i briselski kupus. Kod nas je čest naziv i ćimulice.
Pri odabiru ovog povrća, valja pripaziti na izgled vanjskih listića. Ako su počeli žutiti, prokulica će biti gorka. Zato mali kupusići nježno zelene boje imaju prefin, blag okus i savršeno se uklapaju sa svim vrstama mesa, ali su dobri i kao samostalni obrok.
Za ovaj sam ručak zakipila oko 2l vode, za 500 gr povrća. Svaku prokulicu oprala, pa prepolovila. Kuhale su u posoljenoj vodi oko 10 minuta. Pazim da sredina ostane malo hrskava.
Ocijedila, pa prebacila na tavu s malo maslinova ulja u kojoj je tek zamirisao bijeli luk. Samo kratko prevrnula svaku polovicu i isključila.
Malo telećeg mišića dinstanog na luku, prokulice preko njega...U zdjeli kuhanog bulgura...
Ručak za poželjeti!
Odlučite li se za pripremu, neka Vam je u slast!
Volim sve kupusarke. Ponekad kečj može biti gorak ali to se izgubi ako se kuva sa crnim lukom. Inače ovde imamo i ljubičasti kelj.
OdgovoriIzbrišiLjubičasto povrće je isto divno. Hvala za ideju, za luk.
IzbrišiI ja sam za kupusnjače.
Pozdrav!