četvrtak, 12. listopada 2017.

PRŽENICE

Dobro jutro, zaljubljenici u kulinarstvo i lijepu riječ!
Započinju kuharice s najjednostavnijim jelima, pa zašto ne reći i par riječi o prženicama?!
Kruh od jučer, a bome i prekjučer, odlično iskorišten u današnji doručak.
Majka moja uvijek rezala ovako, kad sam bila dijete. Tako ja rezala šnite svojoj djeci, pa mi ostala navika i sad, kad su odselili. Biće da čekam unuke i ne mijenjam ništa.
Uglavnom, priprema počinje umućenim jajima, po mogućnosti domaćim. U njih prstohvat soli i malo mlijeka. Umuti, umači komade kruha, pa na vrelo ulje. Začas s obje strane i na upijajući papir.
U Zagrebu naučih da su prženice fine i s pekmezom, medom...kao i s vrhnjem, kako smo ih u Doboju jeli!
Kakve su Vaše navike, vezane za ovo jelo!
Ne bacati kruh! Nikada!
Ako ne pravimo prženice ili prezlu, nahranimo ptičice!
Neka nam je svima u slast!



Nema komentara:

Objavi komentar