petak, 13. listopada 2017.

VARIVO OD PORILUKA

Jest da je poriluk - prasa - praziluk, finiji kad malo izmrzne, ali su i sad variva jako ukusna. Valja ga izrezanog kratko blanširati, pa će žestina nestati bez traga.
Volim tanke stručke. Čim ih nađem na tržnici, planiram ovakvo varivo. Prodaju ih u vezicama po pola kilograma.
U škripcu s vremenom, biram jela s mljevenim mesom. Uvijek je to junetina, prošarano meso od vrata.
Na maslinovom ulju dinstana glavica luka. Svejedno što je pori - luk, ne izostavljam ovaj početak mnogih variva. Nastavim dodavati povrće, kako ga sjeckam na daščici. Ono tvrđe prije kockica krompira i male šoljice riže. Malo mrkve, peršuna, celera, paprike, paradajza...svega što nađem u frižideru.
Omekšalo podlijem. Škrob iz riže i krompira zgusnuće varivo. Od začina, one najjednostavnije, soli, bibera, malo začinske paprike....
Duboki tanjur i kašiku...
Odlučite li se za pripremu, u slast Vam bilo!


Nema komentara:

Objavi komentar