Domaći doručak. Pleska, na sve načine, krasan obrok.
Uz brašno, vodu, sol i maslac, kako objasniti sve pohvale za plesku? Otkud takav okus?
Princip pripreme je jednostavan.
U zdjeli izmiješala 400 gr heljdinog brašna i 100 gr običnog bijelog. Malo posolila.
Polako sam polijevala kipuću vodu i miješala kuhačom do guste smjese.
U isto vrijeme se zagrijavala tepsija br 40 sa 50 gr maslaca.
Izvadila tepsiju, komad tijesta rukom raspljeskala na maslac, pa okrenula. Dodala drugi komad na njega, raspljeskala i skupa okrenula...dok tijesto nisam potrošila.
Rastanjila ga na pola cm, sve do rubova tepsije.
Površina ostane neravna.
Pečem dok ne porumeni, pa namažem vrhnjem i kratko vratim u rernu...
Pleska s bijelim brašnom je odlična. S heljdinim je još bolja.
Odlučite li se za pripremu, neka Vam je u slast!
Nema komentara:
Objavi komentar