ponedjeljak, 29. siječnja 2018.

JUHA S BULGUROM

Sliči mi ovo vještom dodiru kista, na gotovu sliku. Sasvim ju promijenio!
Jedan mali dodatak, običnoj juhi, dodao i okus  i izgled.
Ne priznajem čestu tvrdnju, kako bez ,,suhog začina,, onog kupovnog, naravno, nema dobre juhe!
Ima, još kako!
Malo piletine, malo junetine, mrkve, peršuna, celera, luka, pastrnjaka, svega ,,pofajn,, da otpuste svoje okuse... .... vatrica na kojoj samo lagano vrijucka. Meso skuhati, povrće ne prekuhati.
Pred kraj, kad je već procijeđena, par prokulica. Njih mi prodavačica ubacila cijelu šaku, kad kupih povrće za juhu. Namigne i kaže ,, Neka uljepšaju ručak,,! I jesu!
Ono novo, što sam joj dodala, jest bulgur.
Ostalo ga od prethodnog dana. Poslužio umjesto tjestenine.
Pravilo da  hrana ne baca, ispoštovano do kraja.
Među prstima friško rezanog peršuna....pa poklopiti....ne dati mirisu van...dok juha  ne stigne u tanjure..a onda duboko udahnuti i uživati u finom obroku...
U slast Vam bilo!


Nema komentara:

Objavi komentar