nedjelja, 4. veljače 2018.

....I RIŽA I KISELI KUPUS...

I s jednim i drugim, pečena piletina savršeno odgovara, pa spojih, spojivo!
Batak i zabatak,  manja pileća prsa, u dva komada, otkoštena.... Lijepo posolila, pobiberila, posula curyijem, pa zapekla u tavi sa svih strana. Zarumenilo meso! S njime na četvoro mala glavica luka, začiniti će kupus u nastavku pripreme.
Upola poklopila, kako bi se lijepo ispeklo i u sredini.
Prsnu kost skuhala u malo vode s povrćem, da dobijem temeljac. Uvijek ju iskoristim za tu namjenu.
Procijedila i u njemu skuhala rižu. Temeljca duplo više od riže! Samo posolila i blago pobiberila.
Meso izvadila iz tave, na onoj finoj masnoći prepekla malo pancete, češnjaka, pa umiješala kiseli kupus. Paše uz njega okus suhog mesa. Paše i masnoća. (Zato je riža nemasna.)
Pržila da upola omekša. Kupus al dente je savršen!Zatakla list lovora, za miris!
U zdjelu za serviranje i jednog i drugog. Po svemu, komade piletine, lijepo hrskave, pa birati ko šta voli...
Ja oboje!
Odlučite li se za pripremu, neka Vam je u slast!
....a rolada? pa,bila je i rolada!!


Nema komentara:

Objavi komentar