nedjelja, 4. veljače 2018.

MUFFINI S JABUKAMA

Nisu ovi muffini bili u planu.
Jedna od onih situcija kad se jedno planira, a drugo napravi.
Nečega uzfalilo? Čega? Ah, čokolade!
U zdjeli 2 jabuke! Taman koliko treba!
Planirani muffini s čokoladom, jedna mjera, druga s jabukama.
Dakle, izmiksala 1 jaje sa 150 gr šećera, dodala 85 gr mekanog maslaca, 250 gr brašna s 2 kašičice praška za pecivo, 260 ml mlijeka, šaka grožđica i te 2 naribane jabuke.
Smjesa mi se od oka učinila malo rijetka, pa sam joj dodala 3 dobre kašike keksa.
Nije to bio kupovni keks već ostaci od prhkog tijesta, s dna tepsije. Pekla sam londonericu,  a fini tanki sloj se zalijepio za dno. Lijepo ga sastrugala i sačuvala. Isto radim i sa šećerom u koji valjam kiflice.
Za ovakve trikove, čekao u staklenci u frižidru. Posluži za novi kolač ili palačinke.
Svjedoci smo rum-kocki koje prodaju i najbolje slastičarnice. Krajevi kolača, začinjeni rumom, oblikovani u kocke i zaliveni čokoladom.
Vješto oko prepoznati će kolače u njima.
Dakle, ovu smjesu sam izmiksala, izlila u modle za muffine, namazane čvrstom masnoćom i posute brašnom.
Uvijek istresem ostatak, kako na pečenom kolačiću ne bi ostalo brašna.
Na 180 C, 30 minuta.
Izuzetno sočni i fini, mada nisu lijepi!
Odlučite li se za pripremu, neka Vam je u slast!




Nema komentara:

Objavi komentar