Nisam upoznala osobu koja ne voli palačinke!
Zato su one bile siguran odabir za završetak jednog finog druženja s prijateljima.
( Koristim li ja često riječ fino?)
Kako god bilo, fino s podružili, fino pojeli, a bome i uživali u palačinkama.
Umutila sam 4 domaća jaja, dodala im oko 500 gr glatkog brašna, žličicu praška za pecivo, prstohvat soli, pa polako miješala i ulijevala mlijeko i vodu. Obično je omjer, pola-pola.
U čašu nalijem malo ulja, umačem najmanju žličicu i pustim da kapne na vrelu tavu promjera 28 cm, koliki mi je i obruč modle za tortu.
Ispečem palačinku s jedne strane, prebacim je u modlu.
Pripremim šećer u prahu s vanilin-šećerom i cimet.
Pospem po površini žličicu šećera u prahu, prosijavajući ga kroz malo cjedilo. Pečem sljedeću s jedne strane, pospem cimetom....šećerom, cimetom..slažem jedu na drugu, sve do vrha...
Pokrijem tavicom da se malo upare, pa pred posluživanje 10 min zapečem u pećnici.
Za to vrijeme na pari otopim 300 gr čokolade za kuhanje u 400 ml slatkog vrhnja.
Palačinke prebacim iz modle na tanjur za serviranje, narežem na kriške, pa u tanjurima bogato zalijem čokoladnom kremom. Ima je sasvim dovoljno.
Okus, famozan! Gosti zadovoljni...a i kuharica i muž, naravno!
Odlučite li se za pripremu, ( ne čekajte dugo), u slast Vam bilo!
Nema komentara:
Objavi komentar