subota, 9. ožujka 2019.

BIFTEK NA NAGLO I ŠAMPINJONI U BIJELOM UMAKU


Prijao boravak vani, prijala kavica, obilazak Ikeinih polica...(uvijek nešto povoljno kupim.)...Dobro došla i kupovina svježeg sira i vrhnja na seoskom gospodarstvu.
...a kod kuće brzo opasavanje pregače, kosa kopčom podignuta na vrh glave, naočale na nosu... i počinju usporedni poslovi.
BIFTEK NA NAGLO I ŠAMPINJONI U BIJELOM UMAKU
Dan prije biftek očistila od opnica i narezala ga na šnite debljine 3 cm. Posolila, začinila senfom i paprom, pa posula šniticama češnjaka i polila uljem.
Na njemu su se i pekli medaljoni. Tavu dobro zagrijala, pa komadić po komadić okretala u marinadi i slagala jedan do drugog. Zatim zalila svime što je na dnu posude ostalo.
Mekano meso, začas bilo gotovo.
U drugoj tavi se dinstao luk. Na njega izrezane stapke šampinjona, pa na njih cijele klobuke.
Dobro sam ih istrljala kuhinjskim papirom. ( Gljive se ne peru jer su porozne i upile bi u sebe vodu.) Posolila, popaprila i nahero poklopila.
Već tad zakuhale kockice krompira. Posolila vodu i počela servirati stol.
Umutila žlicu brašna s domaćim vrhnjem, razrijedila vodom, pa zalila gljive. Za par minuta isključila.
Medaljone izvadila na tanjur, a krompir okrenula na tavi od mesa..
Muž začinio zelenu salatu i nalio nam po čašu hladnog piva.
Već malo iza pola 3, ručak gotov.
Fini okus, kuhanog i pečenog, hrskavog i kremastog...
Odlučite li se za pripremu, neka Vam je u slast!
Nama je bilo!
Uvijek na kraju obroka budem zahvalna za sve što imam....
Poželim da Bog dragi čuva tudju djecu, pa i moju!
Poželim i drugima zdravlje i blagostanje, suosjećanje, toplinu doma...
To je sve što nam treba!

Fotografija Selmini recepti s pričama.

Nema komentara:

Objavi komentar