subota, 9. ožujka 2019.

PITA S MAKOM


Dobro veče, zaljubljenici u kulinarstvo i lijepu riječ!
U ovoj su slastici kombinirani recepti iz nekoliko sličnih. Podsjeća na baklavu, ,, diše,, kao gibanica.
Velika mjera finog kolača.
Kupila gotove tanke kore. Nešto su veće od najveće tepsije iz rerne, pa sam svaku malo namreškala.
Za nadjev sam miksala 3 velika domaća jaja, čašu šećera, čašu ulja, čašu jogurta, vanilin šećer, 2 žlice brašna s praškom za pecivo. Na kraju dodala 200 gr maka.
Nalila pola čaše mineralne vode i u nju ulila malo ulja, tek par žlica.
Dno tepsije namazala hladnim maslacem.
Stavila jednu koru, pa namazala vodom i uljem. Na nju drugu koru s filom. Opet, kora - voda -kora, fil.
Na vrhu složila 3 kore.
Reckavim nožem izrezala kolač.
Do vrenja zagrijala komad maslaca, pa prelila preko kolača.
Pekla sam 15 min na 200 C, a onda još 20 na 180 C.
Vreli kolač zalila mlakom agdom od 5 dcl vode i čaše šećera. Pustila sam da kuha dok ne postane malo ljepljiva. Otprilike 15 minuta.
Ohladila kolač bez pokrivanja.
Odlučite li se za pripremu, neka Vam je u slast!





Nema komentara:

Objavi komentar