subota, 9. ožujka 2019.
TIRAMISU
U jednom praktičnijem obliku, ovaj pjenasti desert, moj je današnji izbor.
Praktičan, jer se brzo pripremi, pa su šetnje Parkom mladenaca, u ovu divnu sunčanu nedjelju, dugo trajale.
Veliku tepsiju iz rerne, obložila sam prozirnom folijom.
U jaku kavu, umakala piškote i slagala ih u 2 reda po 18 komada.
Sjećam se priča o ručnoj izradi ovih keksa. Danas, jeftini, svima pristupačni.
Na pari sa mutila 4 žumanjka sa 100 gr šećera, točno 15 min, otkad je voda zakipila, dok je mikser miješao 500 gr slatkog vrhnja u gusti šlag. Dodala sam mu 500 gr posnog sira, u nedostatku mascarponea.
Ohladjenu žutu kremu, pridružila bijeloj.
Na piškote debelo namazala kremu, posula sitno sjeckanim kockicama naranče, pa pomoću folije preklopila slojeve piškota, jedan na drugi. Utegnula prozirnu foliju i ostavila na hladjenje.
Nakon par sati, prebacila tiramisu na tacnu i posula čokoladom u prahu.
Odlučite li se za pripremu, neka Vam je u slast!
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar