Dobro veče, dragi moji!
Umjesto pirea i safta, uz ćufte dvije kombinacije salata.
Hrana ogoljena od ugljikohidrata, i ovaj put.
Mljevenu junetinu sam začinila sitno sjeckanim češnjakom, peršinom, solju, začinskom paprikom.
Valjala male ćuftice na dlanu, pa ih samo lagano obložila oštrim brašnom.
Kratko prepečene u tavi, poslagala na papir, pa u tepsiju i na pečenje.
40 minuta, termičke obrade.
Za to vrijeme naribala kupusa, narezala mrkve, paprike, paradajza, očistila matovilac i radič, divnu crvenolisnu gorku salatu, prepolovila paradajziće.
Dalje je lako.
Dekorirala povrće, dodala ćufte, samljela šarenog papra.
Još malo maslinova ulja i ručak je gotov.
Odlučite li se za pripremu, u slast Vam bilo!
Nema komentara:
Objavi komentar