ponedjeljak, 16. rujna 2019.

FILETIRANE SRDELE


Današnji ručak, obilježile srdelice!
Nekoliko osnovnih pravila, kad se kupuje plava riba, po kojima zaključujemo da je friška.
Riba na dodir tvrda, oči bistre i ispučene.
Takva je bila današnja srdelica na zagrebačkom Dolcu.
Na plastičnoj dasci, uklonila glave i oprala ljuskice.
Tada sam, sjedeći ( jer filetiranje potraje), počela obradu.
Svaku ribu s trbušne strane, oštrim nožem razrezala skoro do kraja. Podvukla oštricu pod kralješnicu i polako ju odvojila sve do repa. Tu ju odrezala.
Filetiranu srdelu posolila, malo popaprila i uvaljala u oštro brašno. (Ono je najbolje za pohanje.) Iz brašna u jaje, pa u prezlu.
Pečenje traje 40-tak sekundi, sa svake strane.
Pečene srdele odlažem na papirnati ručnik, kako bi se masnoća ocijedila.
Fine, hrskave, obogaćenog okusa...
Nakapane limunovim sokom, uz kuhanu blitvu, odličan obrok
Odlučite li se za pripremu, neka Vam je u slast!



Nema komentara:

Objavi komentar